Vlag van Nederland

Nederland – Turkije wordt morgenavond een alles of niets pot. Niet alleen voor Oranje is het een cruciale kwalificatiewedstrijd, ook de Turken moeten winnen om uitzicht te houden op het EK 2016.

Bij verlies wordt het immers erg moeilijk voor de Turken om de derde plek veilig te stellen: Oranje loopt dan uit op vier punten en de Turken moet nog spelen tegen IJsland en Tsjechië.

Hoewel Oranje bij de vorige ontmoeting in Turkije won (0-2 winst in de WK-kwalificatie) zal het land hoop hebben op een goed resultaat. Dat is best gerechtvaardigd; in de eerste plaats omdat Nederland in zeer slechte vorm verkeert, maar ook omdat de ploeg Oranje een paar maanden geleden in de ArenA op 1-1 hield.

Die hoop werd donderdag uitgesproken door bondscoach Fatih Terim, nadat zijn ploeg teleurstellend gelijkspeelde tegen het zwakke Letland.

“We hebben nog steeds een kans”, sprak de oefenmeester. “Als we verliezen liggen we eruit en kunnen we ons gaan voorbereiden op het WK 2018. Maar als we winnen hebben we het behalen van die derde plaats gewoon weer in eigen handen.”

Turkije zal zich zondag gesteund voelen door het uitzinnige thuispubliek. Terim vervolgt: “De sfeer in het stadion zal tegen Nederland anders zijn dan vanavond, net als de spelopvatting van de tegenstander. We gaan vol voor de overwinning.”

Het lichtpuntje voor Turkije is dat de licht geblesseerde vedette Arda Turan gewoon kan spelen, terwijl Danny Blind het verlies van Arjen Robben zal moeten opvangen.

Lees meer over: , ,