Vlag van Nederland

Vanavond speelt het Nederlandse elftal de belangrijke wedstrijd tegen Turkije. De wedstrijd begint om zes uur Nederlandse tijd en wordt gespeeld in de Konya Büyüksehir Torku Arena.

Nederland heeft in totaal elf keer gespeeld tegen Turkije. Vijf keer wist Nederland te winnen, vier keer werd er gelijk gespeeld en twee keer ging de winst naar Turkije. De laatste ontmoeting tussen Nederland en Turkije eindigde in een gelijkspel. Sneijder zorgde in die wedstrijd voor de late gelijkmaker.

Oranje incasseerde donderdag in Amsterdam tegen IJsland de derde nederlaag in groep A (0-1), waardoor rechtstreekse kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Frankrijk verder uit beeld is geraakt. In de wedstrijd tegen IJsland is Robben met een blessure uitgevallen en die kan dus niet meedoen. Ook kan de bondscoach niet beschikken over Bruno Martins Indi, hij kreeg afgelopen donderdag een directe rode kaart wegens een slaande beweging richting Kolbeinn Sigþórsson.

Turkije heeft haar hoop gevestigd op aanvallende middenvelder Arda Turan. Hoewel Arda de afgelopen drie maanden bijna geen wedstrijd heeft gespeeld, is zondag in het cruciale EK-kwalificatieduel met Oranje de hoop van Turkije gevestigd op de kleine nummer tien. ,,Ik zal tot het einde blijven vechten om naar het EK in Frankrijk te gaan”, kondigde de aanvoerder van de nationale ploeg aan.

Wesley Sneijder verwacht zondag in Konya een zeer zware wedstrijd voor het Nederlands elftal. De Turken moeten winnen om Oranje van de derde plaats te stoten in groep A van de EK-kwalificatie.
“Voor Turkije is het ook de laatste kans. Het zal daarom een hel worden voor ons”, aldus de 31-jarige Sneijder, die als speler van Galatasaray het Turkse voetbal goed kent.

Het is de verwachting dat de opstelling van Nederland niet veel afwijkt van de opstelling tegen IJsland. De plaats van Arjen Robben wordt waarschijnlijk overgenomen door Luciano Narsingh, die van Martins Indi door Jeffrey Bruma.

De stand in poule A is op dit moment als volgt.
1.IJsland 18 punten
2. Tsjechië 16 punten
3. Nederland 10 punten
4. Turkije 9 punten
5. Letland 4 punten
6. Kazachstan 1

Nederland moet dus winnen om boven directe concurrent Turkije te blijven en zo mee te blijven doen om de derde plaats. Deze derde plaats geeft recht op play-offs samen met 7 andere landen. Nederland moet dus minimaal gelijk spelen om zicht te houden op het EK.

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Turkije

Rubriek: Aanloop EK 2016
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd
Wedstrijddatum: 6 september 2015
Aanvang wedstrijd: 18:00 uur
Plaats: Torku Arena, Konya
Uitzending: NPO 1 (NOS) om 17:10 uur

Lees meer over: , , ,