Vlag van Nederland

Veel oud-internationals hebben inmiddels hun mening geventileerd over de dramatische prestaties van Oranje. Ronald de Boer doet in zijn column voor Voetbal International nog een duit in het zakje en uit stevige kritiek op Blind’s beleid.

“In de achterhoede begreep ik er niets van dat Gregory van der Wiel überhaupt was geselecteerd”, steekt de analist van wal. “Hij heeft al maanden niet gespeeld bij Paris Saint-Germain en lag een maand geleden nog op het strand van Ibiza. Neem dan Daryl Janmaat.”

Over Stefan de Vrij en Jeffrey Bruma zegt hij dat ze een bepaalde ‘slimmigheid’ missen, die vooral tentoongespreid werd bij de eerste tegengoal van Turkije. “De Vrij schakelde zichzelf uit met een onnodig kopduel en Bruma had daarna nooit uit het centrum mogen weglopen”, vindt De Boer.

Toch vindt hij niet dat Danny Blind meteen de laan moet worden ingestuurd. “Ik heb van directe betrokkenen bij Oranje begrepen dat de aanpak en wedstrijdvoorbereiding van Blind stukken beter is dan hoe dat onder zijn voorganger ging”, stelt De Boer. “Er is gekozen voor een bepaalde richting en daar kun je niet meteen weer vanaf stappen. In mijn ogen is dat onnodig en het zou een afgang zijn. De meeste schade was door de KNVB al aangericht met de keuzes die na het WK zijn gemaakt.”

 

Lees meer over: ,