Vlag van Nederland

Door het afhaken van Daryl Janmaat lijkt het bijna zeker dat Kenny Tete aanstaande zaterdag in het duel met Kazachstan zijn debuut voor Oranje gaat maken. De Ajacied is de laatste overgebleven rechtsback in de selectie van Danny Blind, waardoor een basisplaats een zekerheid lijkt: “De kans is nu wel heel groot dat ik ga spelen ja”, aldus Tete zelf in Katwijk.

Daryl Janmaat verliet maandan het trainingskamp met een knieblessure en Danny Blind geen vervanger heeft opgeroepen. De bondscoach heeft niet veel keuze meer omdat Gregory van der Wiel (geschorst), Rick Karsdorp (geblesseerd) en Paul Verhaegh (ziek) niet beschikbaar zijn en er volgens hem verder niemand in aanmerking komt voor een plek in Oranje.

“Het gaat snel”, zegt Tete over de laatste maanden dat hij zich ontwikkelt bij Ajax. De jonge Amsterdammer speelde Ricardo van Rhijn uit de basis bij Ajax, en nu lijkt hij zelfs zijn debuut voor Oranje te gaan maken. “Spelen voor je land is altijd een van mijn dromen geweest. De omstandigheden zijn moeilijk daar, maar ik zal er alles aan doen als ik speel.”

Lees meer over: ,