Vlag van Nederland

Amper twee jaar na het succesvolle WK dreigt het Nederlands elftal voor het eerst sinds 1984 een EK mis te lopen. Wesley Sneijder merkt in Turkije dat dat verbazing wekt, maar ook voor leedvermaak zorgt.

“Er wordt heel veel naar gevraagd”, vertelt de middenvelder aan Metro. “Voor de mensen in Turkije was het direct na de loting duidelijk dat Nederland eerste zou worden in de groep en dat Turkije samen met Tsjechië en IJsland zou gaan strijden om de tweede plaats.”

Dat liep uiteraard heel anders, want Turkije heeft de derde plaats na een ruime overwinning op Oranje stevig in handen. Vier punten zijn voldoende om een ticket voor de play-offs veilig te stellen.

“De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat de Turken ervan overtuigd zijn dat zij naar het EK gaan en wij niet. Ik heb me maar niet in die discussie gemengd”, aldus Sneijder.

De overtuiging van de Turken lijkt gerechtvaardigd, want het land is al zeven wedstrijden ongeslagen. Daar moet bij gezegd worden dat daar niet de meest imposante potjes tussen zaten: zo won het land nipt van het zwakke Luxemburg (1-2) en kwam de ploeg tegen Letland niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Lees meer over: ,