Vlag van Nederland

Bondscoach Danny Blind heeft voor de beslissende duels tegen Kazachstan en Tsjechië een 22-koppige selectie tot zijn beschikking. Tijd om de selectie eens onder de loep te nemen. Na de keepers en verdedigers, zijn nu de middenvelders aan de beurt.

Blind heeft de beschikking tot Wesley Sneijder, Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Riechedly Bazoer. Daarnaast zou ook Daley Blind nog op het middenveld kunnen spelen. Zelfs een rol voor Van Persie achter de spitsen behoort nog tot de mogelijkheden.

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder is al lange tijd een vaste waarde in het Nederlands elftal. Hij moet de komende twee wedstrijden voor de aanvoer richting de aanval zorgen. Dit seizoen was hij bij zijn club Galatasaray al goed voor twee goals en meerdere assists. Door zijn creativiteit en zijn ervaring is hij onmisbaar in Oranje.

Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum lijkt net als Wesley Sneijder zeker van een plaats in de basis tegen Kazachstan. Met zijn drang naar voren kan hij een belangrijk wapen zijn voor Oranje. Bij PSV was hij vorig seizoen goed voor 14 doelpunten en meerdere assists.

Vurnon Anita

Vurnon Anita is een kleine (letterlijk) verrassing in de selectie. Hij zat de vorige twee wedstrijden ook al bij de groep, maar maakte toen geen speelminuten. Het lijkt erop dat hij samen met Bazoer uit moet gaan maken wie er gaat spelen tegen Kazachstan. Het is ook nog mogelijk dat Daley Blind een plaatsje op het middenveld krijgt.

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer is door Blind opgeroepen als vervanger van Davy Klaassen en maakt dit seizoen een ijzersterke indruk op het middenveld van Ajax. Hij kan de komende wedstrijden zijn debuut gaan maken in het Nederlands elftal. De bondscoach had ook kunnen kiezen voor PSV-speler Jorrit Hendrix,die op dit moment in goede vorm verkeert.

Wie zijn er niet bij?

Kevin Strootman: geblesseerd

Davy Klaassen: geblesseerd

Leroy Fer: geblesseerd

Jordy Clasie: geblesseerd

Rafael van de Vaart: geblesseerd en speelt te weinig

Jorrit Hendrix: klopt op de deur van Oranje

 

 

Lees meer over: , , , , , ,