Bondscoach Danny Blind heeft voor de beslissende duels tegen Kazachstan en Tsjechië een 22-koppige selectie tot zijn beschikking. Tijd om de selectie eens onder de loep te nemen, eeder deden we dit al met de keepers, de verdedigers en de middenvelders.

Blind heeft de beschikking tot Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Memphis Depay, Eljero Elia, Ibrahim Afellay, Bas Dost, Anwar El Ghazi en Jeremain Lens.

Robin van Persie

In de vorige wedstrijd tegen Turkije kreeg Robin van Persie de voorkeur boven Huntelaar. Bij zijn club Fenerbahce heeft hij nog geen vaste basisplaats weten te bemachtigen. Het lijkt erop dat Van Persie zaterdag in de basis gaat beginnen.

Klaas-Jan Huntelaar

De laatste twee wedstrijden waren niet bepaald de wedstrijden van Huntelaar. Zo werd hij in de wedstrijd tegen IJsland al na 40 minuten gewisseld en tegen Turkije werd hij gepasseerd. Aankomende wedstrijd tegen Kazachstan kan hij waarschijnlijk weer rekenen op een basisplaats in de aanval. Het is goed mogelijk dat Blind kiest voor Huntelaar en Van Persie samen in de spits.

Ibrahim Afellay

Onder Guus Hiddink was Afellay een vaste waarde in Oranje, maar onder Blind is hij zijn plaats kwijt geraakt. De laatste jaren heeft hij bij meerdere clubs gespeeld, maar nergens kon hij echt overtuigen. Nu probeert hij zichzelf weer in de kijker te spelen bij Stoke City.

Anwar El Ghazi

Anwar El Ghazi is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Vorig jaar brak hij definitief door bij Ajax en dit seizoen is hij ook goed in vorm. Zaterdag kan hij zijn debuut maken in Oranje.

Jeremain Lens

Jeremain Lens staat op dit moment op 30 interlands voor het Nederlands elftal. Dit seizoen speelt hij bij het Engelse Sunderland. Afgelopen weekend scoorde hij voor zijn club, maar moest hij ook het veld verlaten met een rode kaart.

Bas Dost

Bas Dost scoort aan de lopende band bij zijn club Wolfsburg in Duitsland. Desondanks heeft hij nog maar weinig kansen gehad bij Oranje. Danny Blind gaf de afgelopen twee wedstrijden zelfs de voorkeur aan Luuk de Jong. Op dit moment staat hij op 2 interlands.

Memphis Depay

Memphis Depay maakte afgelopen seizoen de overstap van PSV naar Manchester United. Bij Oranje is hij op dit moment een vaste waarde onder Danny Blind. Tijdens het afgelopen WK maakte hij een sterkte indruk en was hij tweemaal trefzeker, maar de laatste wedstrijden in Oranje is hij wat wisselvallig.

Eljerio Elia

Eljerio Elia is eigenlijk wel de grootste verrassing in de selectie van het Nederlands elftal. Na het afvallen van Quincy Promes werd hij opgeroepen. Dit seizoen is Elia terug in de Nederlandse eredivisie en hij lijkt de laatste wedstrijden zijn draai weer gevonden te hebben.

Wie zijn er niet bij?

Quincy Promes: geblesseerd

Arjen Robben: geblesseerd

Luuk de Jong: geblesseerd

Luciano Narsingh: gepasseerd