Voor aanvaller Robin van Persie is de wedstrijd tegen Kazachstan vanavond in Astana een speciale. Hij speelt, mits hij natuurlijk minuten maakt, zaterdagavond in Astana namelijk zijn 100e interland voor het Nederlands elftal. Reden voor een feestje is er vanavond echter niet voor Van Persie.

De slechte uitgangspositie van Oranje overspeelt de mooie milpaal van Van Persie. Alles moet momenteel wijken voor de winst, dus heeft RvP ook meerdere verzoeken van de media afgeslagen om zich volledig te kunnen focussen op de wedstrijd. Alleen winst telt namelijk.

“Ik heb deze week niet één keer teruggedacht aan de mooie dingen die ik met Oranje heb meegemaakt. Zo van: honderd interlands, eens even rustig terugkijken en genieten. Dat kán gewoon niet nu”, aldus de topscorer van Oranje.

Van Persie had zelf ook even geen zin in al die media op z’n dak: “In een normale situatie had ik dat best gewild. Maar nu voelt het bijna ongepast, vind ik. Richting mijn ploeggenoten kan ik het haast niet maken. Het gaat niet om mij”, zegt Van Persie tegen het Algemeen Dagblad.