Vlag van Nederland

Oranje moet morgenavond winnen van Tsjechië en daarnaast volledig hopen op de winst van IJsland tegen Turkije. Gylfi Sigurdsson, de ‘beul van het Nederlands elftal’ tijdens deze kwalificatie, wil Oranje morgen graag een handje helpen door van Turkije te winnen. “We willen de groep winnen en onze ranking verbeteren”, aldus de 26-jarige IJslander.

Sigurdsson is in dienst van Swansea City, de club waar de Nederlander John van Zweden aan het roer staat. De behangkoning heeft vertrouwen in de speler van zijn club. “Gylfi is net een monster. Hij zei onlangs tegen mij: maak je niet druk, we gaan ons stinkende best doen te winnen in Turkije. Hij schiet die Turken omver.”

Sigurdsson scoorde in de twee duels met Oranje deze kwalificatie alle drie de doelpunten voor de IJslanders en was daarmee de ‘beul van Oranje’. “Hij heeft Nederland een nekschot gegeven”, zegt Van Zweden. “Na die laatste wedstrijd stond ik even met hem te praten. Hij beloofde me er alles aan te doen om van Turkije te winnen. IJsland wil graag eerste worden in de groep, die gaan er vol voor. Ik heb wel vertrouwen in dat gekke team.”

Over zijn eigen speler is hij duidelijk: “Gylfi is een geweldige voetballer en bovendien een ongelooflijk sympathieke en relaxte gozer. Hij gaat Nederland helpen, let maar op. Voor de zekerheid zal ik hem nog een berichtje sturen. Maar ik maak me vooral zorgen of Oranje wel van Tsjechië wint”, besluit de altijd uitgesproken Van Zweden.

Lees meer over: , ,