De vaste kern Oranje-fans willen morgen tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië in de Amsterdam ArenA meer dan ooit laten blijken dat ze achter het Nederlands elftal staan. Daarom zullen ze tijdens de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje dinsdagavond met een speciale sfeeractie in de zestiende minuut hun steun laten blijken.

De keuze voor de 16e minuut is gemaakt omdat de fans vurig hopen dat Oranje zich alsnog voor het EK 2016 in Frankrijk plaatst. Het is de bedoeling dat de alle toeschouwers in de Amsterdam ArenA het stadion oranje laten verlichten. Bij de ingangen van de Amsterdam ArenA en op het fanplein naast het stadion worden oranje-stickers uitgedeeld die de fans op het lampje van hun mobiele telefoon kunnen plakken. Deze lampjes moeten daarna in de zestiende minuut van het duel met de Tsjechen aangezet worden zodat het hele stadion Oranje kleurt.

Oranje zal dinsdagavond moeten winnen van Tsjechië om een kans te houden op het EK 2016. Daarnaast is de ploeg afhankelijk van Turkije, dat móet verliezen van IJsland. Alleen dan eindigt Oranje nog als derde in de poule en kan het via de play-offs alsnog proberen om toegang te verkrijgen tot het EK 2016.