Klaas-Jan Huntelaar werd gisteravond door zijn teamgenoot Leroy Sané op de hoogte gehouden van de situatie in Parijs. De Schalke 04-aanvaller was voor het eerst bij de Duitse selectie gehaald.

“Op de dag zelf had ik via sms nog contact met Leroy over de bommelding in hun hotel”, vertelt Huntelaar aan De Telegraaf. Ook daarna hebben we contact gehouden. Hij vertelde dat ze de nacht in het stadion moesten doorbrengen. Hij wilde maar één ding en dat was zo snel mogelijk naar huis.”

De spits schetst de gemoedstoestand van de spelers: “Je voelt je niet meer veilig. Ze hebben veel meegemaakt als ik het allemaal zo hoor. Eerst hadden ze niet door dat er sprake was van terreur. Ze dachten dat het maar om vuurwerk ging.”

Het geschokte Duitse team vloog in de ochtend terug naar Duitsland en zijn bij aankomst naar huis gestuurd. Het is afwachten of de oefenwedstrijd van Oranje tegen Die Mannschaft doorgaat; de Duitse voetbalbond laat die beslissing aan de spelers.

Huntelaar heeft begrip voor elke beslissing. “Wij krijgen het mee via de media, maar deze jongens hebben het in werkelijkheid meegemaakt”, zegt hij. “Je moet natuurlijk nooit zwichten voor terreur, maar als de Duitse voetbalbond anders beslist dan snappen wij dat. Voetbal is nu bijzaak.”