De KNVB is erg geschrokken van de situatie die zich vanavond in Hannover afspeelde en betreurt het dat een mooie wedstrijd tegen Duitsland niet door kon gaan. In een officiële verklaring geeft de KNVB uitleg en bedankt het de Duitse autoriteiten voor de goede hulp vanavond.

“We wilden deze interland spelen, ook omdat de situatie tot het begin van de avond veilig was. Nadat de Duitse autoriteiten actie ondernamen, als gevolg van een serieuze dreiging, heeft ook de KNVB zijn verantwoordelijkheid genomen.”

“Onze mensen moesten zo snel mogelijk in veiligheid gebracht worden, hetgeen ook gebeurd is. Het is zeer verdrietig dat onze maatschappij als gevolg van ‘Parijs’ en eerdere terreuraanslagen zo alert moet zijn als nu het geval is’, aldus directeur betaald voetbal Bert van Oostveen.

“De KNVB dankt de Duitse en Nederlandse autoriteiten voor hun snelle hulp in Hannover. Onze spelers en hun staf verwerken de gebeurtenissen van deze avond. De directie is in overleg met de autoriteiten en de DFB.”

Van Oostveen:”Je zag meteen dat er iets aan de hand was. We zijn naar een politiebureau gebracht en van daaruit onder begeleiding naar het hotel gereden. Daarna was het onze prioriteit de spelers veilig naar huis te kunnen brengen. Dat is gelukt, gelukkig. Iedereen is weg.”

De directeur is zeer aangeslagen: “We wilden hier zijn, als statement. Tot vanavond hebben we het kunnen volhouden, helaas dat deze maatregel moest worden genomen. Laten we hopen van niet, maar na vrijdag ziet de wereld er wel totaal anders uit.”