Vlag van Nederland
Hiddink blijft bij de KNVB

Hiddink blijft bij de KNVB

EK 2016

Guus Hiddink heeft de KNVB, ondanks zijn teleurstelling over het mislukte bondscoachschap, niet vaarwel gezegd. De oefenmeester blijft als adviseur werkzaam bij de voetbalbond.

Hiddink, momenteel interim-coach van Chelsea, is nauw betrokken bij een toekomstplan voor het Nederlands voetbal. Een werkgroep met iconen als Bert van Marwijk, Foppe de Haan en Piet de Visser moeten onze nationale sport van de ondergang redden.

Jelle Goes, technisch manager bij de KNVB, zegt dat hij Hiddink het plan voorlegt en de Varssevelder hem blijft adviseren.

“Over enkele weken ga ik naar Londen om de stand van zaken met hem te bespreken”, vertelt Goes in Voetbal International. “Zo blijft hij betrokken.”

Dat is best opmerkelijk, aangezien de paden van de KNVB en Hiddink nu niet bepaald in goed overleg gescheiden zijn. “Dat geeft wel aan dat hij het Nederlandse voetbal een warm hart toedraagt”, stelt de bestuursman. “Over de hele linie bespeur ik trouwens een nauwe betrokkenheid bij de toekomst van ons voetbal.”

Ook Dirk Kuyt, Jaap Stam, Martin van Geel, Erik ten Hag en Henk Fräser zitten in de werkgroep, die in 2016 een blauwdruk van het plan presenteert.

Auteur: Jildert
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: