Vlag van Nederland

Kirsten van de Ven was een van de sterkhouders op het Wereldkampioenschap van vorig jaar. Op weg naar de Olympische Spelen ontbreekt ze echter in de selectie. De middenvelder heeft zich afgemeld voor het Olympisch kwalificatietoernooi.

Van de Ven heeft, in ieder geval voorlopig, een punt gezet achter haar interlandcarrière. “Het was een moeilijke beslissing”, aldus de Nederlandse in gesprek met Omroep Brabant. “Ik zit al de helft van mijn leven in de Oranjeselectie. Ik heb er goed over nagedacht, maar ik denk dat je plezier moet hebben in de dingen die je doet. Dat plezier werd steeds minder.”

“Bij Oranje moet je alles geven. Als je dat niet kan, moet je eerlijk zijn naar jezelf en naar het team. Dus heb ik besloten voorlopig niet beschikbaar te zijn”, vertelt Van de Ven.

De middenvelder volgt haar ploeggenoten wel op het kwalificatietoernooi. Ze zag hoe de Oranje Leeuwinnen een 4-1 voorsprong uit handen gaven en uiteindelijk nipt met 4-3 van Zwitserland wonnen: “Dan denk ik maar: ze doen dit voor de kijkers…”

De andere tegenstanders op het toernooi zijn Noorwegen en Zweden. Van de Ven kent vooral Zweden erg goed; ze speelde er de afgelopen zes seizoenen. “Het zijn toplanden. De Noren zijn fysiek heel sterk. Die hebben twee goede spitsen, Ada Hegerberg en Caroline Hansen. Daar moet je voor opletten.”

“Zweden heeft spelers die al jaren ervaring hebben en al belangrijke wedstrijden hebben weten te winnen”, meent Van de Ven. “Zweden heeft een heel sterk collectief en ook veel snelle aanvallers. Er is geen makkelijke tegenstander in deze poule.”

 

Lees meer over: