Vlag van Nederland

In het tweede duel van het Olympisch kwalificatietoernooi gingen de Oranje Leeuwinnen met maar liefst 4-1 onderuit tegen Noorwegen. Met een vol stadion achter zich lukte het maar niet voor de dames.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Zwitserland voerde bondscoach Van der Laan twee wijzigingen door: Desiree van Lunteren verving Kika van Es als rechtsback, terwijl Sherida Spitse in de warming up geblesseerd uitviel. Zij werd vervangen door Kelly Zeeman.

In de eerste helft waren de Noorse dames de baas op Het Kasteel. Een uitblinkende Ada Hegerberg bezorgde de bal bij Haavi, die de trekker overhaalde. Met 1-0 op het scorebord gingen de vrouwen de rust in. Na de rust ging het spel voornamelijk op en neer.

De Oranje-vrouwen hadden vooral moeite met elkaar bereiken en daar maakte Noorwegen gebruik van. Een opvallend moment was de 2-0 van Noorwegen. Kelly Zeeman werd geraakt in het gezicht, de scheidsrechter floot niet en de Noorse speelsters profiteerden. Uiteindelijk scoorde Mjelde.

Na de 2-0 werd Nederland sterker en scoorde Manon Melis de aansluitingstreffer: 2-1. Daarna raakte Vivianne Miedema ook nog de paal. Tien minuten voor tijd gaven de Oranje Leeuwinnen het duel volledig uit handen. De Noorse spits Hegerberg scoorde twee goals en bepaalde de eindstand op 4-1.

Momenteel staat Nederland derde in de poule, met drie punten en een doelsaldo van -2. Koploper is Zweden, met zes punten. Het laatste duel van de Oranje vrouwen is volgende week woensdag, tegen de Zweedse dames. Dit duel is van cruciaal belang, wil Oranje nog een kans maken om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Lees meer over: , ,