Vlag van Nederland

Daley Blind zal dinsdagavond tegen Engeland de aanvoerder van het Nederlands elftal zijn. De verdediger kreeg afgelopen vrijdag bij het uitvallen van Wesley Sneijder de band al om zijn arm geschoven en zal ook vanavond tegen de Engelsen de aanvoerdersrol op zich nemen.

De verdediger van Manchester United noemt het dragen van de band op Wembley ‘heel speciaal’. “Ik vind het een grote eer om aanvoerder te mogen zijn”, aldus Blind, die het nieuws van zijn vader te horen kreeg.

Tijdens de persconferentie gaf ook vader Danny aan dat hij het een speciaal moment vindt:”Tuurlijk is het een bijzonder moment dat Daley aanvoerder is”, zei Danny Blind. De bondscoach wilde met klem benadrukken dat hij de keuze als bondscoach maakte en niet als vader: “Ik ben hier als coach, niet als zijn vader. Al ben ik wel zijn vader. Voor hem is het natuurlijk heel leuk.”

Danny Blind zelf droeg de aanvoerdersband van Oranje twintig jaar geleden eveneens op Wembley. Oranje verloor toen op het EK in Engeland met 4-1 van de Engelsen. “Ik zag al een foto van die wedstrijd hangen hier in de hal. Ik heb mijn hand maar voor de uitslag gehouden”, aldus Danny.

Lees meer over: , ,