Klaas-Jan Huntelaar moet vanavond in het duel met Engeland opnieuw op de bank beginnen. De spits moest afgelopen vrijdag tegen Frankrijk al toezien dat Luuk de Jong op ‘zijn’ plek startte en vanavond tegen Engeland is het de beurt aan Vincent Janssen om zich te bewijzen als spits.

Bondscoach Danny Blind erkent dat Huntelaar hier op z’n zachtst gezegd niet blij mee is is. “Natuurlijk is Huntelaar hier niet blij mee en wil hij graag spelen”, aldus de bondscoach tegen SBS 6.

Blind heeft een duidelijke uitleg over zijn keuze voor Luuk de Jong vrijdag en Janssen vanavond tegen Engeland. De kwaliteiten van Huntelaar zijn namelijk al bekend bij de bondscoach: “Ik heb zijn rol al duidelijk gemaakt. Ik weet wat hij kan en hoe hij functioneert. Ik wil nu zien hoe de andere spitsen functioneren.”

Blind legde ook uit waarom hij vanavond met Vincent Janssen start en niet opnieuw met Luuk de Jong. “In november heb ik Bas Dost in actie gezien. De afgelopen wedstrijd heb ik Luuk de Jong gezien en nu wil ik Janssen zien. Dat zijn spitsen voor de toekomst. Janssen maakt een goede indruk op de training.