Vlag van Nederland

Het is niet duidelijk wie de komende jaren de eerste spits van het Nederlands elftal wordt, maar voor oud-bondscoach Bert van Marwijk is het duidelijk. Bondscoach Danny Blind moet volgens hem gewoon kiezen voor de beste spelers die er momenteel rond lopen.

“Robin van Persie is voor mij nog steeds de spits van Oranje, simpelweg omdat hij gewoon de een van de beste spelers is die we hebben”, aldus Van Marwijk. Het argument dat de aanvaller te weinig aan spelen toe komt bij Fenerbahçe gaat volgens hem niet meer op.

“Want ik hou dat goed in de gaten. Hoewel hij bij Fenerbahçe te maken heeft met een trainer die niet echt een groot fan van hem is, speelt hij zeer regelmatig”, vertelt de ex-bondscoach in gesprek met Voetbal International.

Van Marwijk snapt dat Blind de prima ontwikkeling van Vincent Janssen wil belonen en heeft ook begrip voor het selecteren van Luuk de Jong. Kwaliteit moet volgens hem echter altijd de doorslag geven.

“Als het er straks echt om gaat, in september tegen Zweden, moet de beste spelen. In dat licht zou ik de deur naar Van Persie nooit definitief in het slot gooien”, besluit Van Marwijk.

Lees meer over: , ,