Klaas-Jan Huntelaar heeft zelf aangegeven niet mee te willen op de oefenstage van Oranje. Dat zegt de aanvaller in een interview met Voetbal International.

“Het was mijn beslissing om niet mee te gaan”, aldus de spits van Schalke 04. Huntelaar heeft enkele keren telefonisch contact gehad met bondscoach Danny Blind. Dat gebeurde voor het eerst na de oefeninterland tegen Engeland, waar Vincent Janssen de voorkeur kreeg.

“Ik vertelde hem dat ik een paar weken wilde nadenken over mijn toekomst. Over Oranje dus. Uiteindelijk heb ik hem teruggebeld. Hij vroeg mij: wat denk je? Ik zei dat het mij beter leek dat hij mij niet zou oproepen voor deze trip”, vertelt Huntelaar.

Toch geeft de spits aan niet te willen bedanken voor het Nederlands elftal. “Dat is niet in mij op gekomen. Dan voel je je groter dan het Nederlands elftal en dat is geen enkele speler. Dat mag nooit zo zijn.”

“Het is elke keer weer een eer om voor Nederland te mogen uitkomen. Dat gevoel, het volkslied, de supporters; dat gaat boven alles. Dat heeft mij altijd scherp gemaakt en daardoor kon ik vaak scoren. Het raakt mij echt, voetballen in Oranje”, besluit Huntelaar.