Vlag van Nederland

Bekijk de samenvatting van Ierland – Nederland. Oranje heeft in een erbarmelijke vertoning nog een gelijkspel veilig weten te stellen door een laat doelpunt van Luuk de Jong.

Het enige doelpunt van de eerste helft werd gemaakt door Shane Long. Ierland trok zich en liet Oranje aan de bal, maar het gebrek aan creativiteit bij het Nederlands elftal was ronduit schokkend te noemen. In 45 minuten wist de ploeg van Danny Blind de bal niet één keer tussen de palen te krijgen.

Ook de Ieren werden aanvallend niet gevaarlijk, maar benutten een dode spel-moment optimaal. Virgil van Dijk gaf op slordige wijze een corner weg en dat bleek een dure hoekschop, want het resulteerde in de 1-0 voor Ierland.

Na rust voltrok het spel zich op dezelfde wijze: Ierland trok zich terug en het Nederlands elftal kon niks creëren. Invaller Luuk de Jong stelde in de slotfase nog een gelijkspel veilig, maar op meer dan dat had Oranje ook eigenlijk geen recht.

De opstelling van Oranje was als volgt: Jasper Cillessen, Jetro Willems, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Joël Veltman. Riechedly Bazoer, Georginio Wijnaldum(Luuk de Jong) en Kevin Strootman(Marco van Ginkel), Memphis Depay(Steven Berghuis), Vincent Janssen(Bas Dost) en Quincy Promes.

Aanstaande woensdag staat in Gdansk Polen – Nederland op het programma. Volgende week zaterdag volgt dan nog Oostenrijk – Nederland, voordat alle spelers met vakantie mogen.

Lees meer over: , ,