Vlag van Nederland

Het was op zijn zachtst gezegd een bijzonder matige vertoning van het Nederlands elftal tegen Ierland. De ploeg van Danny Blind leek lang tegen een nieuwe blamage aan te lopen door een 1-0 voorsprong van de Ieren, maar Luuk de Jong hielp Oranje in extremis aan een gelijkspel.

Hoewel De Jong blij was met zijn doelpunt, erkende de spits tegenover De Telegraaf dat het spel van Nederland niet om aan te gluren was.

“Ja, dat klopt”, sprak De Jong. “Het was moeilijk om de ruimtes te vinden in de eindfase, maar het is wel fijn dat we de 1-1 hebben gemaakt.”

De aanvaller liet verder doorschemeren dat het veel beter moet bij het team in opbouw. “Hoeveel procent deze selectie beter kan? Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Ik kan 99 procent zeggen, net als Jetro Willems deed, maar dat ga ik niet doen”, lachte hij.

De Jong doelde daarmee natuurlijk op de uitspraak die zijn teamgenoot enkele weken geleden deed, toen hem gevraagd werd hoeveel kans PSV nog maakte op de titel. Willems was overigens ook de man die de assist leverde op De Jong voor diens gelijkmaker.

Lees meer over: , ,