Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal speelde vrijdagavond gelijk tegen Ierland. Kevin Strootman was na twee jaar blessureleed weer aanwezig en was zelfs aanvoerder, maar de middenvelder was zeker niet tevreden over het duel.

“Het was een teleurstellende wedstrijd. Het was heel slecht, daar was iedereen het wel over eens. In de rust werd het nog eens aangegeven en na de wedstrijd ook. Het is gewoon heel jammer, omdat we op de training het wel laten zien”, aldus Strootman voor de camera’s van de NOS.

“In balbezit hebben we gewoon vandaag te weinig gedaan. Te laag tempo, niet bewegen. De organisatie stond goed, we hebben eigenlijk geen kansen weggegeven. Eigenlijk niks met de normale dingen, alleen met de spelhervattingen gaven we kansen weg. En ja, daar komt dan de goal uit…”

“Aan de bal hebben we gewoon veel te weinig gebracht. Zeker als het Nederlands elftal mag dat niet. De andere wedstrijden moeten gewoon beter. In de trainingen gebeurt het wel en in de wedstrijd moet het ook gebeuren. Ierland was een fysiek sterke tegenstander, dat is het enige waarin zij beter in waren dan wij. Maar zij hebben het wel beter gedaan dan wij”, vertelt de middenvelder.

“We hadden aan de bal gewoon veel meer moeten brengen. We hebben nu nog twee wedstrijden om te laten zien wat we wel kunnen. De volgende moet gewoon goed zijn, daar gaan we alles aan doen. Je speelt gewoon voor je land, hoe cliché het ook klinkt, maar het is gewoon zo. Al die mensen kijken en voor onszelf moeten we het seizoen goed afsluiten. Deze wedstrijden zijn de voorbereiding op de WK-kwalificatie. Wij moeten het beter doen, daar zijn we ons allemaal van bewust”, besluit Strootman.

Lees meer over: , , ,