Vlag van Nederland

Oranje speelde teleurstellend gelijk tegen Ierland en Virgil van Dijk gaf de corner weg, waardoor de Ieren op voorsprong kwamen. Voor de camera’s van de NOS reageert de verdediger.

“Het was niet de bedoeling om die bal er zo uit te schieten. Het wordt een corner en dan is er nog niks aan de hand, want corners kunnen we gewoon verdedigen. Uiteindelijk willen ze mij blokken en, ja, hij heeft een metertje en hij kopt ‘m binnen. Tenminste, hij kopt op Jasper en Shane Long tikt de bal binnen”, begint Van Dijk.

“Ik denk dat zij helemaal niks gecreëerd hebben, eerlijk gezegd. Ze hebben via spelhervattingen kunnen creëren, maar open kansen hebben ze überhaupt niet gecreëerd. Wij zeker niet, vooral de eerste helft niet. Maar ik denk dat wij wel degenen waren die meer aan de bal waren, vooral de tweede helft.”

“We proberen er wel iets mee te doen. Je hebt gewoon door dat je domineert, vooral in de tweede helft. Je hebt de bal, je komt niet tot grote kansen, maar je probeert het wel. Ik weet 100 procent zeker dat iedereen alles geeft, alles geeft voor het land. Er is helemaal geen achteloosheid of wat dan ook”, aldus de verdediger.

“We willen juist nu een frisse start. We willen hard werken voor elkaar, ervoor gaan en hopelijk weer goede resultaten halen. Daar zijn we gewoon hard mee bezig. We moeten ook gewoon leren van de momenten die we nu niet goed doen.”

“Ik kan voor mezelf praten dat ik altijd meer dan 100 procent geef. Ik probeer altijd voor mezelf en het team mijn best te doen. Zoals ook bij die corner, ik zou hem nooit vrij laten inkoppen. Maar dat soort dingen kunnen gebeuren in een wedstrijd en het gaat erom hoe je daarna hersteld. Dat betekent je koppie omhoog houden en er gewoon voor gaan”, vertelt de centrale verdediger.

“Ik denk dat ik vooral de tweede helft heb lopen strijden en mijn duels heb gewonnen en gewoon simpel heb gespeeld. We hebben hier gelijkgespeeld en dat is inderdaad niet wat we ervan verwacht hadden. We moeten de wedstrijd goed analyseren, de goede punten eruit halen en zeker ook de mindere punten eruit halen en meenemen naar het duel tegen Polen.”

“We zijn bezig met ons klaar te maken voor de WK-kwalificatie. Vandaag was niet goed genoeg, dat is duidelijk. We moeten ook gewoon positief gaan worden en blijven en, ja, na zo’n wedstrijd is dat lastig, maar dat is wel nodig anders blijven we in de negatieve spiraal”, besluit Van Dijk.

 

Lees meer over: , , ,