Vlag van Nederland

Ron Vlaar is blij dat hij weer bij het Nederlands elftal zit. De verdediger moest echter vrijdag tegen Ierland echter wel 90 minuten toekijken hoe Oranje een zeer matig duel afwerkte.

De 31-jarige speler van AZ hoopt tegen Polen en/of Oostenrijk wel minuten te maken: “Ik hoop dat ik de kans krijg. We zullen het de komende wedstrijden zien. Ik heb gelezen dat er wat andere namen in komen en ik hoop dat ik daar wel bij hoor”, aldus Vlaar tegen de NOS. “Ik vind dat ik dat wel verdien. Ik ben van ver gekomen en weet wat ik kan. Ik vind dat ik dat weer mag laten zien bij Oranje.”

De robuuste verdediger keek vrijdag toe, en zag dat het niet geweldig was. “Je kunt van mij aannemen dat iedereen zijn stinkende best doet, maar op dit niveau wordt er soms iets meer gevraagd. Ik hoop daar wat meer sturing aan te geven, zowel op trainingen als eventueel in wedstrijden.”

Vlaar denkt niet dat er heel veel hoeft te veranderen: “Ik denk dat er niet veel voor nodig is om het te veranderen. Voetballend is er genoeg kwaliteit, maar we zullen iets meer moeten geven. Kwaliteit zit ook op mentaal vlak. Daarin zijn we nog wat onstuimig. Je mag soms iets meer laten zien dat je voor Oranje speelt.”

Lees meer over: , , ,