Vlag van Nederland

Kevin Strootman is terug bij Oranje, en heeft er vertrouwen in dat het spoedig weer beter gaat met het Nederlands elftal. Het missen van het EK doet natuurlijk pijn, maar het is volgens Strootman slechts een incident, net als in 2002.

Strootman raakte voorafgaand aan het WK 2014 geblesseerd en miste dat WK en de kwalificatie voor dit EK. “Het WK vond ik pijnlijker om toe te kijken dan de slechte kwalificatie voor het EK”, aldus Kevin Stootman. “In 2014 had ik nóg meer het gevoel: hier had ik bij willen zijn. Die kwalificatiereeks zie ik gewoon als een incident, zoals het mislopen van het WK in 2002 dat destijds ook was. Daarna is het Nederlands elftal zes toernooien op rij wel aanwezig geweest. Natuurlijk heb ik ook gekeken en dacht ik: wat is dit? Het klinkt makkelijk, maar vanaf nu moeten we de knop omzetten naar het WK.”

Strootman ziet de rest van zijn loopbaan met vertrouwen tegemoet: “Alleen zal ik de rest van mijn carrière moeten opletten, andere dingen moeten doen. Dat heb ik ervoor over om weer op het veld te staan. Wat dat betreft heb ik veel aan Ron Vlaar, die hetzelfde heeft doorgemaakt. De dag voor Ierland-Nederland hadden we het erover. Als iedereen lekker aan het afwerken is, kunnen wij niet vijftig ballen achter elkaar schieten. Dat is gewoon niet goed en daar moet je dan iets slimmer in zijn dan voorheen.”

Lees meer over: , ,