Vincent Janssen is hard op weg om de eerste spits van het Nederlands elftal te worden. In het oefenduel speelde de spits sterk en was hij ook nog eens trefzeker.

“Het is fijn om het vertrouwen te krijgen en dat probeer ik uit te betalen in doelpunten”, vertelt Janssen in gesprek met de NOS. Eerder was hij tegen Engeland ook al trefzeker.

Tegen Ierland kwam de spits niet aan bod, maar tegen Polen liet hij zichzelf meerdere malen zien. “Het ging in ieder geval een stuk beter dan vrijdag tegen Ierland”, vergelijkt Janssen. “Toen speelden we allemaal slecht, ik ook, Ik kreeg heel weinig de bal. Nu werd ik goed benut via de kaats.”

Ook bondscoach Danny Blind is onder de indruk. “Hij heeft veel waarde voor het team, maakt veel meters, is aanspeelbaar en is gevaarlijk voor de goal. Hij is veelzijdig en kan alleen maar veelzijdiger en beter worden.”

De bondscoach wil Janssen nog niet de nummer één spits noemen. “Ik pin me niet vast op dingen. Maar iedereen ziet hoe hij zich manifesteert. Het ziet er goed uit, maar ik heb achter hem ook mogelijkheden met Bas Dost en Luuk de Jong”, besluit Blind.