Steven Berghuis heeft een dramatisch seizoen achter de rug, maar werd alsnog opgeroepen voor Oranje. De buitenspeler beseft dat hij niet nog zo’n seizoen kan draaien.

“Als de bondscoach je na zo’n jaar oproept, voel je wel veel vertrouwen”, stelt Berghuis in gesprek met De Telegraaf. “Maar ik besef wel dat ik niet nog zo’n seizoen kan hebben. Het liefst speel ik met Watford in de Premier League, maar als dat niet kan, wil ik wel naar andere dingen kijken.”

De Engelse club had vorig jaar grote plannen met de vleugelaanvaller, die overkwam van AZ. “Maar het is totaal niet geworden wat ik ervan verwachtte. Om bij Watford te blijven, moet ik er nu wel honderd procent zeker van zijn dat ik veel minuten mag maken.”

Berghuis maakte een uitstekende indruk in het oefenduel tegen Polen, maar hij beseft dat Oranje weer uit beeld raakt als hij weer op de bank belandt. “Normaal gesproken was ik nu ook niet opgeroepen, want ik zat niet in de voorselectie. Ik had alleen het geluk dat veel jongens geblesseerd zijn.”

“Maar in eerste instantie was ik er niet bij. Het is lastig, want als de club zegt dat ik blijf, dan heb ik mijn contract tot de zomer van 2019 gewoon te respecteren. Maar daar gaan we goed over praten”, aldus de vleugelspeler.

“De bondscoach heeft ook tegen me gezegd dat ik wel moet gaan spelen en de goede keuze moet maken. En dat is ook terecht. Zo heb ik me lang niet meer gevoeld, maar ik voel me nu weer voetballer. En dat wil ik vasthouden”, besluit Berghuis.