Vlag van Nederland

Vanavond staat de ontmoeting tussen Nederland en Oostenrijk op het programma. Om 20:30 uur zal er worden afgetrapt in het Ernst Happel Stadion in Wenen en de tv-uitzending begint om 20:00 uur. Om alvast in de stemming te komen, hebben wij vijf dingen op een rijtje gezet die je MOET weten over deze wedstrijd.

5. De landen stonden achttien keer eerder tegenover elkaar

Van de achttien ontmoetingen won Nederland er acht, waaronder de laatste vijf ontmoetingen. Oostenrijk won 6 duels van Oranje en de twee ploegen speelden 4 keer gelijk.

4. Klaas-Jan Huntelaar is de topscorer tegen Oostenrijk

De spits was drie keer trefzeker tegen Oostenrijk. Zijn goals vielen in de laatste twee duels tegen het land, in 2008 en 2011.

3. De laatste vier vriendschappelijke duels tussen de twee landen waren doelpuntrijk

In totaal leverden de laatste vier oefeninterlands 21 doelpunten op. Dat is een gemiddelde van 5,3 goals per wedstrijd. Zal vanavond ook een doelpuntenfestijn worden?

2. Het laatste oefenduel van Oranje dit seizoen

De wedstrijd tegen Oostenrijk is de laatste oefeninterland van het Nederlands elftal in dit seizoen. De volgende wedstrijd van Oranje staat pas weer in september op het programma.

1. Kevin Strootman en Luuk de Jong debuteerden tegen Oostenrijk

Middenvelder Strootman en aanvaller De Jong maakten in 2011 hun debuut voor het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. In totaal debuteerden er 21 spelers tegen het land.

Lees meer over: , , ,