Het bleek al snel dat Oostenrijk dit oefenduel serieus nam. De thuisploeg ging namelijk offensief van start en de Oostenrijkers waren dan ook feller dan het team van Blind.

Het waren echter de jongelingen van het Nederlands elftal die al na negen minuten konden juichen. Net als tegen Polen was het Steven Berghuis die Vincent Janssen wist te bereiken. De AZ’er stond helemaal vrij en kreeg de bal gelukkig op zijn hoofd.

Daarna kwam het gevaar voornamelijk van Oostenrijk, maar de Oranje-verdediging stond goed op te letten en vooral Jeroen Zoet was belangrijk met enkele fraaie reddingen.

In de tweede helft waren beide ploegen opzoek naar kansen, maar zowel Nederland als Oostenrijk wisten de weg naar het doel niet gemakkelijk te vinden. Uiteindelijk was Nederland iets beter en creëerden zij dan ook mogelijkheden, maar gescoord leek er niet meer te gaan worden. In de 66ste minuut was het Wijnaldum die de bevrijdende 0-2 wist te maken.

De voorsprong kwam nauwelijks meer in gevaar en dus sluit Oranje het seizoen winnend af. Het enige smetje op de wedstrijd was het feit dat Zoet een kwartier voor tijd geblesseerd van het veld moest.

De opstelling van Nederland: Zoet, Tete, Bruma, Van Dijk, Van Aanholt, Wijnaldum, Bazoer, Strootman, Berghuis, Janssen, Promes.

De opstelling van Oostenrijk: Almer, Klein, Dragovic, Prödl, Fuchs, Baumgartlinger, Alaba, Sabitzer, Junuzovic, Arnautovic, Janko.