Vlag van Nederland

Aad de Mos en Willem van Hanegem zijn het eens: de huidige selectie van België is misschien wel de beste ooit. Tegelijkertijd denken de twee echter dat de Rode Duivels geen kans maken op het EK.

“Wilmots durft gewoon niet te kiezen. Die stelt het liefst alle grote namen op, netjes verdeeld over Nederlandstalig en Franstalig”, aldus De Mos in het Algemeen Dagblad.

“Een verdedigende middenvelder of juist twee? Waar op het veld zetten we druk? Dat is allemaal volkomen onduidelijk. Teamtactisch doen ze maar wat – en ik zie dat niet meer zo snel veranderen”, meent De Mos.

Van Hanegem ziet echter een ander probleem: “Het klinkt gek, maar ze hebben misschien wel te veel goede spelers.” De Mos sluit zich daar bij aan. “Het zou heel simpel moeten zijn: Hazard en De Bruyne zijn de kolonels, de rest is soldaat. Maar bij België voelt iedereen zich een kolonel ondertussen, en iedereen weet: met elf kolonels gaat het mis.”

De Kromme vindt wel dat de Rode Duivels veel kwaliteiten hebben. “In potentie behoren ze tot de beste drie landen. Van het huidige Nederlands elftal zou er bij hen niet eentje in de basis staan, denk ik. Die Carrasco van Atlético Madrid: bij België wordt dat straks ook gewoon een wisselspeler, hoor. Ze barsten gewoon van de kwaliteit”, besluit Van Hanegem.

Lees meer over: , , ,