Vlag van Nederland

Daley Blind kijkt totaal niet uit naar het EK wat vrijdag van start gaat. De verdediger is nog altijd ‘doodziek’ van de mislukte kwalificatie van het Nederlands elftal.

“De zware weken komen er nu aan”, vertelt Blind in gesprek met Voetbal International. “Met het Nederlands elftal een eindtoernooi missen, dat mag gewoon niet gebeuren, heel simpel. Ik snap de teleurstelling van het volk, maar vergis je niet wat het EK met ons als spelers doet.”

“Ik ben er nog altijd doodziek van”, vervolgt de verdediger. “Vaak lijkt het alsof de mensen denken dat wij dat niet voelen. Maar juist de spelers worden er elke dag mee geconfronteerd, zij voelen misschien nog wel meer teleurstelling.”

Blind wil zich echter focussen op de kwalificatie voor het WK van 2018. “We kunnen het er heel lang over hebben, maar de realiteit is dat we niet in Frankrijk zijn. We kunnen er toch niets meer aan veranderen, hoe pijnlijk het ook is.”

“De kater moet verwerkt zijn en de knop moet om, want in september wachten direct hele belangrijke duels”, vindt Blind. “Het missen van een eindtoernooi moet hoe dan ook een incident zijn, over twee jaar in Rusland mogen we niet ontbreken.”

De verdediger van Manchester United verwacht realisme bij de selectie. “We hebben zeker wel voldoende kwaliteit, alleen het is nu wel belangrijk dat het eruit gaat komen. Jonge en getalenteerde spelers dienen zich aan, met een groep jongens die al langer meelopen. Het besef is er dat we aan woorden niet zoveel hebben, het moet op het veld gebeuren.”

“Het klopt dat de selectie niet meer bestaat uit een hele groep individuele topspelers, die bij de grootste clubs in Europa spelen”, analyseert Blind. “Dat is gewoon een feit, maar dat hoeft niet direct te zeggen dat we als team niet kunnen presteren. Een hechte ploeg, die alles geeft, kan ook een kwaliteit zijn”, besluit de verdediger.

Lees meer over: ,