Vlag van Nederland

Jan Mulder voelt zich tijdens het EK meer Belg dan Nederlander. Rond de eerste EK-wedstrijd van onze zuiderburen sprak hij zelfs in de wij-vorm. “Ik heb nu eenmaal meer met België dan met Oranje”, is Mulder eerlijk in gesprek met de Gelderland.

“Ik laat me niet niet naturaliseren, hoor. Maar ik ben de laatste paar jaar zo ellendig geworden van dat Nederlands elftal. Dat trage gedoe: niet om aan te zien. Ik kan Oranje niet meer verdragen”, aldus de analist.

België speelt echter net zo beroerd: “Ik wist niet wat ik zag. Allemaal prachtige spelers, maar uit verlegenheid gaven ze niet thuis. Ze liepen er bij als debutanten op het bal. Twintig miljoen per jaar verdienen, maar als verlegen jongen over het veld lopen: onverdraagbaar. In mijn laatste boek heb ik nota bene al beschreven hoe ze Europees kampioen zouden worden. Maar ze lezen niet, hè.”

Inmiddels wordt Mulder in België al (gekscherend) genoemd als nieuwe bondscoach. “Uitstekend plan. Ik zou meteen de beste spelers opstellen. Klinkt logisch, maar dat is het voor de meeste coaches niet. Die praten over ‘de balans’. Onzin. Mijn wedstrijdbespreking zou heel kort zijn: ga je gang maar, jongens”, aldus Mulder.

De analist beloofde eerder nog een tatoeage te laten zetten als België, maar lijkt gered: “Op papier kan alles nog, maar ik zie dit België het toernooi niet meer winnen. Ik ben gered.”

Lees meer over: ,