Nog een klein weekje, dan mag het Nederlands elftal eindelijk weer ergens voor voetballen. De kwalificatiereeks voor het WK 2018 wordt op dinsdag afgetrapt met een lastige uitwedstrijd tegen Zweden.

Zover is het nog niet, want Oranje werkt vanavond eerst een oefenwedstrijd tegen Griekenland af. Wat weten we over de tegenstander? In ieder geval dat de statistieken gunstig zijn: Nederland wist in de voetbalhistorie zeven keer te winnen van de Grieken; eenmaal bleef het bij een gelijkspel.

Daarnaast is Griekenland net als Nederland een Europees kampioen die niet naar het afgelopen EK afreisde. Dat is ook in hun geval schandalig, aangezien de Duitse bondscoach Michael Skibbe spelers van AS Roma, Benfica en Borussia Dortmund kan opstellen. Veel daarvan zitten bij hun club echter wel op de bank.

Bij Oranje brengt Danny Blind waarschijnlijk weinig wijzigingen aan in zijn opstelling. Veel reden heeft hij daar ook niet toe, want zijn ploeg bleef in de laatste oefenwedstrijden ongeslagen en liet bovendien prima spel zien. Wel opvallend: Jasper Cillessen, de kersverse goalie van FC Barcelona, moet op doel wijken voor Jeroen Zoet.

Verder nog iets? Nou: voor het eerst sinds 2011 wordt er weer een interland in het Philips Stadion afgewerkt. De aftrap van het duel in Eindhoven is om 20:45 (SBS6) en staat onder leiding van de Turkse scheidsrechter Mete Kalkavan.

De vermoedelijke opstelling van Griekenland: Karnezis; Torosidis, Manolas, Sokratis, Tzavellas; Maniatis, Samaris, Mantalos, Fortounis; Mitroglou, Karelis.

En de vermoedelijke opstelling van Nederland:

Dit is de opstelling van Nederland – Griekenland van 1 september 2016.