Vlag van Nederland

Wesley Sneijder mocht zich gisteren na afwezigheid door een blessure bij de vorige interlands weer melden bij Oranje. Daar zag hij enkele nieuwe gezichten, door de vele afzeggingen die bonscoach Danny Blind te verwerken kreeg.

Een slechte zaak volgens Sneijder: “Ja, een drama. Daardoor kun je weer niet naar een vaste ploeg toewerken. Dat vind ik jammer. Daar baal ik ook van.” Zelf is hij gelukkig topfit: “Ik voel me goed en sterk. Anders had ik hier niet gestaan.”

Het duel met België overslaan, zoals Arjen Robben doet, zag Sneijder niet zitten: “Nee, daar had ik geen trek in. Wedstrijdritme vind ik belangrijker dan trainingen. Dus de minuten die ik kan meepakken, pak ik lekker mee. Als er kleine pijntjes waren geweest had ik dat wel met de bondscoach besproken. Maar dat is nu niet het geval.”

Hij kijkt zelfs enorm uit naar het duel met België. “Het klinkt cliché, maar oefenwedstrijden bestaan niet meer. Ook voor mij niet. Er staat altijd prestige op het spel. Als ik straks in een lekker gevulde Arena tegenover België sta, tegenover topspelers, dan maakt dat iets los in je. En dan verbijt je je op de bank, als je een rustig avondje wil pakken.”

Een resultaat kan voor het vertrouwen ook zeer belangrijk zijn: “Als je wint van België en goed speelt, geeft dat vertrouwen. Loopt het verkeerd af, dan kan het weleens juist tegen je werken. Maar wij beseffen dat de focus op zondag ligt. Als wij naar het WK willen, moet er van Luxemburg gewonnen worden. En dan mag een 0-1 in de 89ste minuut ook, hoor.”

Lees meer over: , , ,