Als het aan Clarence Seedorf ligt dan was niet Edwin van der Sar recordinternational van het Nederlands elftal, maar de viervoudig Champions League-winnaar zelf. Volgens de voormalig middenvelder van onder andere Ajax, Real Madrid en AC Milan is hij door twee bondscoaches – waarvan hij de namen verder niet wilt noemen – met opzet over het hoofd gezien. ”Ik ben op basis van vooroordelen door twee bondscoaches structureel niet geselecteerd voor Oranje”, liet hij weten tegenover het AD.

Seedorf was aanwezig bij de KNVB-campagne Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie. Daar vervolgde de 87-voudig international van Oranje zijn tirade, die ongetwijfeld veel tongen zal losmaken: ”Op basis van de status die jij net schetst en die ik in het buitenland ook zo ervaar, vind ik het gek dat ik op zo weinig EK’s en WK’s namens Nederland heb gespeeld. Zonder vooroordelen aan mijn adres was ik recordhouder van het Nederlands elftal geweest.”