Vlag van Nederland

Deze week hebben wij gekozen voor Tonny Vilhena als Oranje-speler van de week. Tonny Vilhena, die de laatste periode toch wat kritiek over zich heen heeft gekregen, is na dit weekend opnieuw het onderwerp van gesprek. Het was gisteren namelijk uitgerekend Vilhena die Feyenoord de overwinning op Sc Heerenveen (2-1) bezorgde. De middenvelder van de Rotterdammers, die toch mee kon doen doordat de beroepszaak van Feyenoord op de KNVB werd uitgesteld, is met zijn winnende goal de speler van de week geworden.

Vilhena liet zich in de verloren wedstrijd tegen Sparta iets te veel gaan met een elleboogstoot tegen Pogba. Hierdoor kreeg hij een schorsing van vier wedstrijden geëist. Doordat Feyenoord in beroep is gegaan zal de zaak pas vanaf 29 maart voorkomen. Je kunt dus van geluk spreken dat Feyenoord die uitstelling heeft gekregen, want Vilhena bezorgde gisteren de overwinning voor Feyenoord. Hierdoor heeft Feyenoord een gat van zes punten weten te creëren op concurrent Ajax, dat gisteren gelijk speelde tegen Excelsior.

Vilhena mag zich vandaag bij de selectie van Oranje melden. Hij is een van de zes middenvelders die bondscoach Danny Blind heeft gekozen. Vilhena moet vrezen voor een basisplaats, omdat de concurrentiestrijd op het middenveld erg hoog is. Het is dus nog niet zeker of we Tonny Vilhena in actie gaan zien tijdens de wedstrijd Bulgarije – Nederland.

Wie Blind uiteindelijk opstelt is nog niet duidelijk. Maar Tonny Vilhena heeft tijdens en na de wedstijd in Heerenveen laten merken dat hij erg gretig is om te spelen voor Oranje.

Lees meer over: ,