Bondscoach Blind loopt in de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, dat in Sofia gespeeld zal worden, tegen een aantal defensieve problemen aan. Doordat Blinds vaste centrale verdedigers Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk  allebei geblesseerd zijn, zal blind de komende twee interlands een heel ander centraal duo moeten opstellen.

Andere verdedigers die op de plaats van het geblesseerde duo kunnen staan zijn: Wesley Hoedt en Stefan de Vrij, het duo dat elke week centraal achterin bij Lazio Roma staat. Of Bruno Martins indi en Stefan de Vrij, die samen in jaren dat ze bij Feyenoord hebben gevoetbald een centraal duo vormden. Alleen Bruno Martins Indi lijkt last te hebben van een lichte blessure, evenals Daley Blind, maar die kunnen in principe wel in actie kunnen komen. Verder kan Blind nog kiezen uit een aantal verdedigers zoals:  Daley Blind, Nick Viergever, Kenny Tete, Joël Veltman, Rick Karsdorp en Matthijs de Ligt om een duo aan te stellen.

Daley Blind, Nick Viergever, Kenny  Tete, Joël Veltman en Rick Karsdorp zullen echter vooral op de backposities moeten focussen. Een mogelijke keuze voor Blind zou kunnen zijn is Karsdorp op rechtsback, het centrale duo van Lazio Roma en linksback Daley Blind. Deze namen krijgen de laatste tijd veel speeltijd bij hun huidige clubs , het zou dus logisch zijn als Blind voor deze spelers kiest.