Vele namen worden genoemd als mogelijke nieuwe bondscoach van Oranje. Zo ook die van Henk ten Cate, momenteel trainer in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al Jazira.

Ten Cate heeft in de Verenigde Arabische Emiraten nog een contract tot medio 2018 en ligt op kampioenskoers. “Ik focus me alleen op Al Jazira. We staan zes punten voor op de nummer twee met nog vijf wedstrijden te gaan.”

De voormalig trainer van Ajax denkt niet dat Oranje kansloos is voor een plek op het eindtoernooi van volgend jaar in Rusland. “Ik volg hier het Nederlands elftal en de Eredivisie op de voet. En Oranje staat er natuurlijk niet goed voor. Wie Blind ook opvolgt, het wordt een hele klus je voor de play-offs te plaatsen. Maar dat kan.”

Hij vindt het eervol dat zijn naam rondzingt in de wandelgangen en wordt genoemd door meerdere ‘grote namen’ uit de voetbalwereld: “Als dit soort grote ex-spelers en -trainers mijn naam noemt, streelt dat me”, zegt Ten Cate tegen De Telegraaf. “Natuurlijk is het leuk als je met zo’n functie in verband wordt gebracht.”

Of hij interesse heeft laat jij in het midden: “Maar je moet in de eerste plaats worden gevraagd. Daarna kun je er pas over nadenken of je het wilt of niet. Dus daar heb ik nu geen mening over. Ik heb zaterdag in elk geval niet in de stoel gezeten en gedacht: dat zal ik weleens beter doen”, aldus Ten Cate.