De Argentijnse trainer Jorge Sampaoli heeft in een telefoongesprek met Hard Gras laten weten dat hij serieuze interesse heeft in een baan als bondscoach van Oranje.

Tussen 2012 en januari 2016 was Sampaoli bondscoach van Chili dat in 2015 de Copa America won. Hij speelde tijdens het WK 2014 ook tegen het Oranje van Louis van Gaal. Momenteel is hij trainer van Sevilla, waar hij sinds begin dit seizoen de scepter zwaait.

Hij heeft nog een contract voor enkele seizoenen, maar sluit Oranje niet bij voorbaat uit: “Ik heb een clausule in mijn contract voor dergelijke gevallen. Als het om het Nederlands elftal gaat licht die ik die onmiddellijk”, zegt hij in het gesprek.

Op een persconferentie zei hij ook al over zijn huidige job: “Ik heb al een paar keer met de president gepraat over het vertrek van Monchi. Volgende week staat er een nieuwe bijeenkomst op de programma en dan zullen we een beslissing nemen over mijn toekomst. Dit seizoen doen we het misschien goed, maar ik vind wel dat we stappen moeten maken. Is dat niet mogelijk, dan wil ik verder kijken.”

Ook de buitenlandse trainers Arsène Wenger en Roger Schmidt zijn al genoemd al potentiële buitenlandse opties voor Oranje.