Vlag van Nederland

Wie gaat de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden? Het is de vraag die veel mensen bezighoudt de laatste weken. Sinds het ontslag van Danny Blind is de KNVB naarstig op zoek naar een nieuwe bondscoach, tot op heden zonder succes.

In het AD worden de kandidaten die de KNVB voor ogen had op een rijtje gezet. Daaruit blijkt dat veel van de potentiële bondscoaches niet haalbaar zijn gebleken voor de voetbalbond. Ronald Koeman, Frank de Boer, Louis van Gaal en meer recent zelfs Duitser Roger Schmidt gaven aan geen trek te hebben in een job bij Oranje.

Na al deze afzeggingen is er nog één duo over dat bovenaan de lijst van de KNVB lijkt te staan. Het gaat om het duo Ten Cate / Gullit, maar over hen is er binnen de voetbalbond juist geen zekerheid. Over Ten Cate zegt men:’Een emotionele man die niet vies is van persoonlijke oorlogjes.’ En ook zijn mogelijke assistent komt niet door de test: ‘Gullit omdat er getwijfeld wordt aan zijn kennis en vakmanschap, zes jaar na zijn laatste klus als hoofdcoach.’

Als het aan de journalisten van het AD ligt is er maar één geschikte kandidaat: Dick Advocaat. De voormalig bondscoach die aan zijn vierde termijn bij Oranje zou moeten beginnen.

Wordt vervolgd…

Lees meer over: ,