Nederland heeft de oefenwedstrijd tegen Marokko met 1-2 gewonnen, waarin vooral in de tweede helft enig spektakel te zien was. Quincy Promes was na een krap halfuurtje de maker van de 1 – 0, waar een mooie actie van Memphis aan voorafging. Even daarvoor had Promes ook al een dot van een kans laten liggen.

Hoewel Oranje in de eerste helft nauwelijks in de problemen kwam, zakte de ploeg van Fred Grim na rust behoorlijk in. Marokko nam de regie over en was een aantal keer gevaarlijk met het hoofd. Tot een tegentreffer leidde dat echter niet. Ook een slordigheidje van Jeroen Zoet, die naast de bal greep, leidde niet tot een Marokkaanse treffer.

Het was even later wel raak aan de andere kant van het veld: Vincent Janssen nam de bal knap aan op aangeven van Promes en tikte simpel binnen: 0-2.

Direct daarna kreeg Oranje echter een opdoffer te verwerken, toen Matthijs de Ligt een doorgebroken speler neerhaalde en met rood mocht inrukken. Uit de vrije trap die daarop volgde schoot Moubarak Boussoufa raak.

Marokko kreeg daarna genoeg mogelijkheden op de gelijkmaker, maar benutte die niet. In de slotfase van het duel dook Promes plotseling op voor de Marokkaanse keeper, maar hij werkte de bal naast. Zo boekt Oranje een moeizame overwinning op Marokko, dat misschien recht had op meer.