Vlag van Nederland

Georginio Wijnaldum en Daley Blind sloten gisteren aan bij de selectie van Oranje. Beide spelers uit de Premier League zagen het duel met Marokko van afgelopen woensdag, dat ze nog aan zich voorbij moeten laten gaan.

“Een redelijke eerste helft en een resultaat dat vertrouwen geeft”, zegt Wijnaldum tegen de NOS. “Een felle wedstrijd met een paar onnodige tackles”, doelt Blind op het spel van Marokko.

De spelers verwachten zondag in De Kuip tegen Ivoorkust een soortgelijke wedstrijd. “Ze kunnen ook hard gaan spelen”, aldus Wijnaldum. “We moeten zorgen dat we winnen en nog meer vertrouwen krijgen.”

Beide spelers hadden zin om zich bij Oranje te melden, ook al was het een lang en zwaar seizoen in Engeland. “Het is niet moeilijk om mezelf voor Oranje op te laden en ik ben fit”, aldus Wijnaldum. Daley Blind had na de overwinning op Ajax wel even feest gevierd. “Daarna heb ik het lichaam een paar dagen rust gegeven.”

Blind hoopt dat Oranje zich alsnog voor het WK weet te plaatsen:”Het is nog haalbaar. We zijn nog steeds het Nederlands elftal en we zijn nog steeds vol vertrouwen dat we de komende wedstrijden kunnen winnen.”

Lees meer over: ,