Vlag van Nederland

Arjen Robben maakte afgelopen zondag zijn 32e doelpunt in het shirt van Oranje. Hij staat daarmee nog een goal van Johan Cruijff, die in zijn carrière 33 doelpunten voor het Nederlands elftal maakte.

In de Telegraaf zegt Robben hoe mooi hij dat vindt: “Natuurlijk is dat bijzonder, want je hebt het over de grootste voetballer aller tijden. Wat dat betreft is het nu de zoveelste keer dat ik met hem wordt vergeleken. Onlangs met het tiende landskampioenschap. Nu met die goals. Dat is alleen maar hartstikke mooi.”

Toch zal Robben er tegen Luxemburg niet anders door gaan spelen: “Nee, het 33e doelpunt is geen doel op zich natuurlijk. Ik sta niet in het veld om mensen in te halen, maar alleen om wedstrijden te winnen. Als ik een bal moet afleggen, leg ik hem af.”

Robben maakte zijn 32e doelpunt uit een penalty die Janssen versierde. Er was echter geen sprake van dat Janssen die pingel zou nemen:”Er zijn altijd afspraken over. Nee, natuurlijk niet dat Arjen Robben alles doet. Alles gebeurt in het belang van het team en nu nam ik de penalty. Daar is verder toch geen discussie over?”

Robben vindt de rol van Janssen in Oranje erg belangrijk: “Ik denk dat Vincent gewoon heel gretig is en dat is alleen maar goed. Hij heeft goals en vertrouwen nodig. Een spits wordt afgerekend op zijn doelpunten, maar ik vind dat hij ook heel belangrijk is voor de ploeg. Hij werkt, sleept, is sterk in de combinatie en gebruikt goed zijn lichaam. Zelfs tegen die beren van Ivoorkust, dus dat is prima. Daar moeten we gebruik van maken. Dat hij alsnog die goal maakt, is kenmerkend. Hoe hij op de tweede bal reageert en hij had nog een assist ook. Helemaal goed.”

Lees meer over: ,