Vlag van Nederland

Nederland heeft met een ruime overwinning op Luxemburg gedaan wat het moest doen. Toch eindigde de avond in teneur, want de 5-0 zege levert Oranje weinig op. Directe concurrent Zweden wist verrassend te winnen van Frankrijk.

Het was vooral het duel van de jubilerende Wesley Sneijder, die zich tot recordinternational kroonde. De middenvelder strooide als vanouds met prachtige passjes en bekroonde zijn record met een doelpunt.

Nadat Arjen Robben de ban had gebroken met de 1-0, schoot Sneijder even later bekeken de 2-0 binnen.

Maar de doelpuntenjacht van Oranje was na rust niet gestild. Nadat Vincent Janssen de bal miste op een scherpe voorzet van Joël Veltman, schoot Georginio Wijnaldum vanuit de tweede lijn lekker binnen.

Daarna pikten ook Quincy Promes en Vincent Janssen hun doelpunten mee. Eerstgenoemde deed dat vanuit een kopbal, Janssen via een penalty.

Hoewel de overwinning de mentaliteit van het Nederlands elftal goed doet, levert het Oranje weinig op: Zweden wist in eigen huis immers Frankrijk te verslaan. De ploeg van Advocaat zal in het eerstvolgende uitduel tegen de Fransen punten moeten pakken om uitzicht te houden op een WK-ticket.

Lees meer over: ,