Vlag van Nederland

Voormalig international en assistent-bondscoach Willem van Hanegem snapt niet dat er momenteel euforie heerst rondom het Nederlands elftal. Ondanks de drie overwinningen de afgelopen weken staat Oranje er beroerd voor in de WK-kwalificatie vindt Van Hanegem. Hij schat de kans dat Oranje alsnog het WK haalt helemaal nog hoog in, zo zegt hij in zijn column in het AD.

Hij begrijpt dan ook helemaal niks van de euforie die heerste vrijdagavond tegen Luxemburg: “Ik zag zoveel dingen fout gaan. Arjen Robben, normaal natuurlijk veruit de beste speler van Oranje, leed wel heel veel balverlies. Sneijder vond ik wel aardig spelen, maar ik lig dus niet meteen te rollen van geluk als hij een balletje breed geeft. Alleen die steekbal waarna Memphis Depay op zijn enkel werd geraakt, dat was een mooi balletje. Depay is de volgende speler waar ik zwaar teleurgesteld in was. Bondscoach Dick Advocaat is de zoveelste trainer die Depay wel even denkt te kunnen raken.”

“Op basis van de 5-0 tegen Luxemburg kun je onmogelijk stellen dat wij in Saint-Denis straks Frankrijk even gaan verrassen. Die Fransen zijn vast wakker geworden na de domme nederlaag in Zweden. Misschien dat Oranje een klein kansje heeft als de Fransen er de komende maanden onderling weer eens niet uit komen. Dat er weer onrust is bij die haantjes. Ik hoop het maar. Maar als de Franse spelers straks gewoon normaal doen, winnen ze van Oranje.”

Hij gaat verder:”En dan is het WK in Rusland héél ver weg. Benieuwd wat er dan nog over is van de euforie bij al die analytici, na een doodnormale wedstrijd tegen een armetierig C-land als Luxemburg.”

Hij had wel nog positieve woorden voor het centrale verdedigingsduo Stefan de Vrij en Wesley Hoedt: “Dat zijn twee centrale verdedigers waar Oranje mee vooruit kan. Hoedt kan verdedigen en de kwaliteit van zijn inspeelpass is doorgaans hoog. Dat heeft Oranje nodig, in augustus uit tegen Frankrijk.”

Lees meer over: , , ,