Vlag van Nederland

Wesley Sneijder is sinds het duel met Luxemburg op 9 juni jl. recordinternational van Oranje. Hij ging op zijn verjaardag Edwin van der Sar voorbij op de ranglijst van meeste interlands voor Oranje. Sneijder gaf destijds aan nog niet klaar te zijn en dolgraag met Oranje naar het WK 2018 in Rusland te gaan. Dat wordt nog een hels karwei voor de manschappen van bondscoach Dick Advocaat en of Wesley Sneijder daar nog bij zal zijn is maar de vraag.

Bondscoach Advocaat is zeer gecharmeerd van Sneijder, maar bij zijn club Galatasaray zit de kleine middenvelder in een lastig parket. Volgens de Telegraaf ligt Sneijder in conflict met de Turkse club over het afwikkelen van zijn contract. Hij zou graag willen vertrekken, maar club en speler komen er niet uit. Een transfer wordt daarnaast moeilijk gemaakt door de hoge transfersom van 7 miljoen euro die Cimbom voor hem vraagt.

En nu zit Sneijder dus vast bij de club, waar hij eigenlijk wil vertrekken, en waarvan de trainer aangegeven heeft meer met jeugd te willen gaan werken. Turkse bronnen melden tevens dat de club maatregelen wil nemen door hem bijvoorbeeld niet meer met de selectie mee te laten trainen. Op die manier zouden ze hopen dat Sneijder afziet van enkele eisen met betrekking tot zijn salaris.

Het is voor Sneijder te hopen dat er snel een oplossing komt, dan wel bij Galatasaray, dan wel bij een andere club. Want als hij niet meer speelt kan Advocaat niet anders dan hem buiten de selectie laten. Sneijder is zelf echter alweer enkele weken goed in training en is topfit, klaar voor een succesvol seizoen.

Lees meer over: ,