Aanvaller Quincy Promes is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten en laat dat maar al te graag horen. Ook dit seizoen was zijn start bij Spartak Moskou weer veelbelovend, al blijven de resultaten van zijn team wat achter:”We zijn stroef begonnen, maar mijn persoonlijke statistieken liegen er weer niet om”, zegt hij tegen NOS.

Sinds zijn debuut in Moskou maakte hij 49 doelpunten en gaf hij 26 assists in 99 officiële duels, geweldige cijfers voor de buitenspeler natuurlijk. In Oranje wil het echter nog niet altijd vlotten. De Russische competitie moet echter absoluut niet onderschat worden vindt Promes: “Je zegt het zelf, iedereen bekijkt het anders. Mensen die er verstand van hebben, weten dondersgoed hoe sterk die competitie is. En dat het niet vanzelfsprekend is wat ik daar laat zien.”

Nu staat zijn focus echter 100% op Oranje, hij wil het laten zien: “Ik krijg in Rusland constant vragen hoe het nu mogelijk is dat Nederland zich niet plaatst voor het WK”, vertelt Promes. “Veel mensen snappen er niets van. En daarom moeten we het ook halen. We moeten koste wat het kost gewoon winnen in Frankrijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Hij is vol vertrouwen voor een goed resultaat, ondanks de laatste verliespartijen tegen de Fransen: “Dit wordt een totaal andere wedstrijd. En als we deze wedstrijd goed afsluiten, dan hebben we genoeg vertrouwen getankt om ook de Bulgaren te verslaan. Ik ben geen optimist. Ik ben realistisch. Wij kunnen gewoon winnen.”