Vlag van Nederland

Wie gaat er morgenavond spelen en welk systeem gaat bondscoach Dick Advocaat hanteren tegen de Fransen? Hij wilde er tijdens de persconferentie nog niet veel over kwijt: “Alles is er over gezegd en geschreven door jullie. Ik maak het morgen pas aan de spelers bekend. En ook over het systeem ga ik nog niks zeggen.”

Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie zijn de routiniers bij dit Oranje, en het lijkt erop dat zij een belangrijke rol gaan spelen. Zijn ze alle drie echter fit genoeg? “Als je er bij zit, moet je normaal gesproken 90 minuten kunnen spelen. We gaan kijken of ze kunnen brengen wat ze moeten brengen.”

Vooral over Van Persie waren er twijfels, hij had last van een blessure: “Het was verrassend voor mij, die blessure. Maar hij heeft het zelf gelogenstraft. Want hij kon prima trainen”, aldus Advocaat.

Kenny Tete is ook een lastig verhaal, voor hem werd Fosu-Mensah bij de selectie gehaald: “Hij heeft de afgelopen drie dagen niet meegetraind. Vandaag staat hij weer op het veld, maar ik weet niet of het verstandig is om hem te laten spelen.”

Lees meer over: , , , ,