Vlag van Nederland

Voormalig international Wim Kieft heeft in de Telegraaf gereageerd op de nederlaag van Oranje in Frankrijk. Hij noemt het gedrag van Arjen Robben een potentieel gevaar in het dagblad. “Advocaat zal de profileringsdrang van zijn aanvoerder Arjen Robben in goede banen moeten leiden.”

“Iedereen begrijpt dat Robben het voortouw wil nemen”, aldusK ieft in zijn column voor Telesport. “Maar ook tegen Frankrijk kwam het gedrag van Robben geforceerd over. In eerste instantie moet hij het beste uit zichzelf halen voordat hij zich als de leider manifesteert.”

“Robben kan met zijn gedrag een potentieel gevaar vormen voor zijn eigen elftal. Daarom moet Advocaat een herhaling voorkomen van alles wat is gebeurd twee jaar geleden in de ArenA tegen IJsland. Toen ging Robben, neergezet als leider met aanvoerdersband door debutant bondscoach Blind, als een gek tekeer en maakte zijn elftal helemaal gek. Na 31 minuten moest Robben geblesseerd het veld verlaten en twee minuten later werd Martins-Indi met een rode kaart van het veld gestuurd en verloor Oranje met 1-0.”

“Werk aan de winkel daarom voor Advocaat, die het aan zijn stand als coach verplicht is de resterende drie groepsduels te winnen. Dat vind ik niet te veel gevraagd. Zover zijn we toch niet afgezakt met Nederland? Of wel?”

Lees meer over: ,