Vlag van Nederland

Zondagavond om 18.00 speelde het Nederlands elftal het belangrijke WK-kwalificatieduel tegen Bulgarije. Een (grote) overwinning zou meer dan welkom zijn om een reële kans te houden op deelname aan de play-offs voor het WK 2018 in Rusland.

Oranje begon duel met Bulgarije uitstekend en dit resulteerde in een snelle 1-0 voorsprong tegen Bulgarije. Pröpper rondde een prachtige aanval van Oranje af. Het betekende een droomstart voor Oranje, dat het liefst met zo’n groot mogelijke cijfers wint, om Zweden in te kunnen halen.

Na de goede start zakte Oranje echter een beetje in en kreeg ook Bulgarije enkele kansen. De Bulgaren raakten zelfs de paal na een mooie aanval over meerdere schijven. Tot aan de rust werden er weinig grote kansen meer gecreëerd waardoor de 1-0 stand tot de rust bleef staan.

In de tweede helft ging Oranje op zoek naar doelpunten, die nodig waren omdat Zweden op ruime voorsprong stond in Wit-Rusland. Uiteindelijk lukte het Oranje om de tweede te maken. Arjen Robben wist op eenzelfde wijze als de 1-0 ook het tweede doelpunt voor Oranje te maken. Helaas werd het al snel daarna 2-1 door Kostadinov, die het doelpunt voor de Bulgaren binnen kopte.

Zie hier het doelpunt van Robben:

En hier de 2-1 van de Bulgaren:

Oranje bleef echter zoeken naar doelpunten en Davy Pröpper wist voor de tweede keer het net te vinden.

Zie hier de 3-1 van Davy Pröpper:

Daarmee bepaalde Pröpper de uitslag op 3-1 en behoudt Oranje kans op deelname aan het WK, al is de ruime overwinning van Zweden in Wit-Rusland slecht nieuws voor de mannen van bondscoach Dick Advocaat.

Lees meer over: , ,